راهنمای سفر به استانبول با ماشین شخصی در سال 1403
به دلیل هم مرز بودن و همسایگی دو کشور ترکیه و ایران، بسیاری از افراد سفر به استانبول با ماشین شخصی را ترجیح می دهند. سفر زمینی به ترکیه با ماشین شخصی نیازمند بررسی موضوعات مختلف و رعایت نکات متعدد برای افزایش لذت سفر و تجربه ای بی نظیر از این کشور تکرارنشدنی در جهان است. سفر زمینی به استانبول با چالش و دغدغه های بیشتری نسبت به سفر هوایی رو به رو می باشد. در ادامه به بررسی این موضوع به همراه هزینه های احتمالی و نکات مهم خواهیم پرداخت.
7 مرحله برای سفر به استانبول با ماشین شخصی
گردشگران برای آمادگی سفر به استانبول با ماشین شخصی نیازمند پیروی از چندین مرحله هستند:
اولین مرحله؛ بررسی مقررات و قوانین راهنمایی و رانندگی
قبل از شروع سفر، مطمئن شوید که با قوانین راهنمایی و رانندگی استانبول آشنایی کافی دارید. به خصوص، در مورد مدارک لازم برای ورود با ماشین به کشور، بیمه نامه های مورد نیاز، و همچنین قوانین رانندگی در استانبول. گردشگرانی که سفر به ترکیه با ماشین شخصی را می خواهند انجام دهند، مطالعه نکات قسمت پایین که مربتط با قوانین راهنمایی و رانندگی این کشور می باشد ضروریست و عدم رعایت آن باعث جرمیه خواهد شد:
- کمربند ایمنی: فرقی نمی کند که شما در قسمت جلو و یا عقب ماشین نشسته باشید، کشور ترکیه به روی بستن کمر بند ایمنی حساسیت زیادی نشان خواهد داد. پس همگی باید کمربند ایمنی خودرو را برای جلوگیری از مشکلات احتمالی متصل کنید.
- بیمه شخص ثالث: بیمه شخص ثالث را در سفر زمینی به ترکیه با ماشین شخصی همراه خود داشته باشید.
- وسایل ایمنی ماشین: کپسول آتش نشانی، مثلث های اعلام هشدار و باکس کمک های اولیه را در ماشین بگذارید.
- عدم استفاده از تلفن همراه: به هیچ وجه از تفلن همراه در حین رانندگی استفاده نکنید، اگر کار واجبی دارید در گوشه از آن خیابان یا اوتوبان توقف کنید و به کار خود بپردازید.
- هر شخصی نمی تواند در صندلی جلو بشیند: لازم به ذکر است که از نشستن افراد کم سن یعنی پایین 12 سال در صندلی جلو پرهیز شود.
- هر ساعتی نمی توانید از بوق ماشین استفاده کنید: اگر شما قصد دارید از ساعت 10 شب تا زمانی که خورشید دوباره به کشور بتابد با ماشین بیرون مشغول تفریح شوید، از بوق نباید استفاده کنید.
دومین مرحله؛ بررسی وضعیت ماشین
بررسی وضعیت خودرو مهم ترین نکته برای عملی کردن سفر به استانبول با ماشین شخصی می باشد. این مورد شامل چک کردن روغن موتور، ترمزها، لاستیک ها، باتری و سیستم خنک کننده می شود. همچنین مطمئن شوید که همه لوازم اضطراری مانند چراغ های اضطراری، جک، لاستیک و… همراهتان باشد.
سومین مرحله؛ جمع آوری مدارک لازم برای سفر به استانبول با ماشین شخصی
مدارکی که باید در سفر به ترکیه با ماشین شخصی همراه خود ببرید عبارت است از:
- مدارک هویتی: همراه داشتن شناسنامه و کارت ملی.
- گواهینامه بین المللی رانندگی: هر کشوری گواهینامه شخصی خود را قبول دارد پس داشتن گواهینامه بین المللی لازم است.
- مجوز ورود موقت: داشتن مجوز موقت ورود خودرو شخصی امری ضروریست! انجام این مراحل به اصطلاح کاپوتاژ معروف است که برای انجام آن یک سری مدارک نظیر: گواهینامه اصلی و بین المللی، داشتن کارت و سند ماشین که به نام شما است یا خیر.
- گذرنامه: یک خبر خوب! ایرانیان برای سفر به ترکیه نیازی به ارائه ویزا نخواهند داشت.
- رزرو هتل: بهتر است قبل از سفر، محل اقامتگاه خود را از طریق وبسایت های گردشگری رزرو کنید. مدارک رزرو هتل را همراه خود ببرید و از ارائه آنها به صورت الکترونیکی پرهیز نمایید. ( حتی بهتر است که از آن کپی بگیرید).
- بیمه ماشین: اطمینان لازم از پوشش بیمه خودرو برای سفر های خارجی الزامی است. بیمه نامه بین المللی برای سفر به استانبول ضروری است.
چهارمین مرحله؛ بررسی مرزهای ورودی برای سفر به استانبول با ماشین شخصی
قبل از شروع ماجراجویی، باید مسیرهای موجود را بررسی نمایید تا هیچ وقفه ای در سفر شما ایجاد نشود. مسیر مناسب را بر اساس وضعیت آب و هوایی، میزان فاصله و امکانات رفاهی بررسی کنید. انتخاب بهترین زمان سفر به استانبول تاثیر بسزایی در لذت گردشگری و آرامش مسافران خواهد داشت، زمانیکه تصمیم بر کاووش در قلب ترکیه دارید، رسیدگی به این موضوع ارجعیت خواهد داشت. اما به صورت کلی شما از طریق 3 مرز وارد خاک ترکیه خواهید شد.
- مرز سرو: برای رسیدن به مرز سرو، گردشگران ایرانی لازم است مسیر کوهستانی شکل را طی نمایند. با توجه به این موضوع در بعضی از ایام سال باید انتظار ناهموار بودن مسیر را بر اثر عوامل طبیعی و وضعیت آب و هوایی داشته باشید. بهتر است که برای رسیدن به یکی از پرتوریستی ترین نقاط جهان، در فصل های ابری، بارانی و برفی این مسیر طی نشود. اگر از این مسیر عبور کردید، زنجیر چرخ را حتما همراه خود برده و با احتیاط کامل رانندگی کنید.
- مرز رازی: مرز رازی در شهرستان خوی آماده خدمت رسانی برای بررسی مدارک گردشگران ترکیه ای جهت صادر کردن مجوز ورود به خاک این کشور هستند. به یاد داشته باشید که ساعت کاری مرز رازی از 9 صبح الی 16 بعد از ظهر می باشد.
- مرز بازرگان: محبوب ترین مسیر و مرز ورودی به خاک ترکیه مرز بازرگان می باشد. سوای از امکانات رفاهی کامل و هموار بودن مسیر، فعالیت 24 ساعته شبانه روزی، گردشگران و مسافران دیگر محدودیت زمانی برای عبور از مرز نخواهند داشت.
مرحله پنجم؛ مسیرهای سفر به استانبول با ماشین شخصی
زمانی که از مرز عبور کردید، 3 گزینه برای سفر به ترکیه با ماشین شخصی وجود دارد که مدت زمان رسیدن به کشور را از 16 الی 24 ساعت تغییر می دهد:
- مسافت کوتاه: گزینه اول، طی کردن مسافتی حدود 1600 کیلومتری معادل 16 الی 19 ساعت از طریق 4 شهر دیدنی ارزینجان، سیواس، ارزروم و سامسون.
- مسافت طولانی: گزینه دوم، طی کردن مسافتی تقریبا 1900 کیلومتری معادل 22 ساعت از 3 شهر سامسون، آغری و ترابزون.
- راه ساحلی: گزینه سوم، یک مسیر ساحلی از دریای سیاه، مسافت 2250 کیلومتری معادل 26 ساعت.
مرحله ششم؛ بسته بندی وسایل و خرید ارز
این مرحله شامل دو گام می باشد؛ وهله اول لازم است که گردشگران یا مسافران لوازم شخصی مورد نیاز را بسته بندی کنند. در مرحله بسته بندی تمام موارد اعم از: البسه گرم و خنک (متناسب با زمان سفر)، دارو، مواد غذایی مناسب، راهنمای سفر و غیره. قدم دوم همراه داشتن مقداری از واحد پولی کشور ترکیه است. ارز محلی لیره ترکیه را قبل از سفر تهیه کنید.
مرحله هفتم؛ اطلاعات تماس و آدرس های ضروری
همراه داشتن اطلاعات تماس فوری مانند شماره تماس سفارتخانه یا کنسولگری کشور امری الزامیست. همچنین آدرس و شماره تماس اقامتگاهی که رزرو کردید را هم در اختیار داشته باشید.
نکات مهم در سفر به استانبول با ماشین شخصی
سفر به استانبول با ماشین شخصی نیازمند رعایت چندین نکته برای کسب تجربه ای بی نظیر از گشت و گذار است:
- حتماً مدارک مهم مانند گذرنامه، بیمه ماشین، گواهینامه رانندگی بین المللی و مدارک مربوط به مالکیت ماشین را همراه داشته باشید.
- بیمه ماشین باید پوشش بین المللی داشته باشد و مطمئن شوید که پوشش اتومبیل شما در ترکیه هم فعال است.
- در برخی مواقع، مرز ورودی به کشورهای دیگر ممکن است هزینه هایی را برای شما به همراه داشته باشد. برای ورود به استانبول با ماشین شخصی، این هزینه ها را در نظر بگیرید و از اختیار داشتن وجه نقد اطمینان حاصل کنید.
- علامت های راهنمایی و رانندگی در استانبول ممکن است متفاوت باشند، پس قبل از سفر آشنایی با آنها ضروری می باشد.
- پیش از ورود به مرزها و نقاط مهم، سوخت ماشین خود را تکمیل کنید و مطمئن شوید که در طول مسیر به نقاط پمپ بنزین دسترسی دارید. به یاد داشته باشید هزینه سوختگیری در خاک ترکیه گران تر خواهد بود، پس حتما قبل از ورود به خاک ترکیه این کار را انجام دهید.
- اطلاعاتی در مورد وضعیت ترافیک و مسیرهای جایگزین در صورت لزوم می تواند بسیار مفید باشد، بنابراین پیش از شروع سفر از این اطلاعات استفاده کنید.
- در برخی مناطق ممکن است محدودیت های خاصی برای ورود ماشین های شخصی وجود داشته باشد. پیش از سفر، این محدودیت ها را بررسی کنید تا به مشکلی برنخورید.
- همچنین، پیدا کردن اطلاعات در مورد پارکینگ ها و قوانین پارکینگ در شهرها و مناطق مختلف استانبول نیز مفید است.
- مسلط بودن به زبان ترکی یک امتیاز مثبت در سفر با ماشین شخصی به ترکیه می باشد.
بررسی جزئیات هزینه سفر به ترکیه با ماشین شخصی 1403
به طور کلی هزینه سفر به استانبول با ماشین شخصی در سال 1403 برای هر فرد در بازه قیمتی 7 الی 12 میلیون می باشد. مواردی اعم از: تعداد نفرات، نوع ماشین، عوارض جاده، محلی که در آن اقامت دارید، هزینه مرتبط با سوخت گیری، بازدید از جاذبه های تکرار نشدنی ترکیه، هزینه های مرتبط با خورد و خوراک و هزاران مورد دیگر، در قیمت نهایی تاثیرگذار هستند. برای بهترین تجربه از سفر به ترکیه با ماشین شخصی نیازمند برنامه ریزی دقیق خواهید بود. در ادامه، راهنمایی هایی برای سفر به استانبول و برآورد هزینه ها را ذکر کرده ایم:
نام مخارج | میزان هزینه حداقلی در سال 1403 |
---|---|
کاپوتاژ | 300 هزار تومان |
ترجمه گواهینامه بین المللی | 360 هزار تومان |
دفترچه مالکیت | 340 هزار تومان |
پلاک ترانزیت | 1 میلیون و 100 هزار تومان |
علامت… IR و CD…. | 15 الی 20 هزار تومان |
تایید سوابق گواهینامه، مدارک و اسناد، ترانزیت و مالکیت خودرو | 60 هزار تومان |
بنزین از ایران تا ترکیه | 180 لیر بنزین برای رسیدن به مرز معادل 540 هزارتومان به نرخ آزاد |
بنزین در ترکیه | هر لیتر 8 الی 9 لیر |
+ فاصله تهران تا استانبول با ماشین شخصی
فاصله تهران تا استانبول با ماشین شخصی حدود 2,240 کیلومتر است. مدت طی کردن فاصله تهران تا استانبول با ماشین شخصی در بازه زمانی 32 الی 40 ساعت معادل تقریبا 2 روز می باشد. لازم به ذکر است که بسیاری از گردشگران و مسافران مبدا دیگری برای سفر به استانبول در کشور ایران دارند. بسته به شهر زندگی، میزان مسافت و مدت زمان سفر به استانبول با ماشین شخصی متفاوت می شود.
+ هزینه مصرف سوخت برای سفر به استانبول با ماشین شخصی
اگر خودرو شما به طور متوسط مصرف 8 لیتر در هر 100 کیلومتر داشته باشد، برای 2,200 کیلومتر به حدود 176 لیتر بنزین نیاز خواهید داشت. قیمت بنزین در ترکیه معمولاً گران تر از ایران است. به عنوان مثال، اگر قیمت بنزین در ترکیه 20 لیره ترکیه (تقریباً 1 دلار) به ازای هر لیتر باشد، هزینه سوخت شما به حدود 3,520 لیره ترکیه (تقریباً 176 دلار) خواهد رسید. پیشنهاد ما به شما سوختگیری قبل از رسیدن به مرز جهت کاهش هزینه سفر به استانبول با خودرو می باشد.
+ هزینه عوارض جاده ای برای سفر به ترکیه با ماشین شخصی
در بزرگراه های ترکیه، پرداخت عوارض جاده ای رایج است. هزینه عوارض بستگی به مسیر و تعداد عوارضی ها دارد. از میزان هزینه عوارض جاده ای برای سفر به استانبول می توان چشم پوشی نمود، چراکه مبلغ بالایی نخواهد بود.
+ هزینه بیمه ماشین برای سفر به ترکیه
بیمه کارت سبز یا بیمه بین المللی خودرو، که بسته به مدت سفر و نوع خودرو هزینه متفاوتی دارد.
+ هزینه اقامتگاه یا هتل در سفر به استانبول با خودرو شخصی
هزینه اقامت در هتل ها یا مهمانسراها در طول مسیر و ترکیه متفاوت است. برای هتل های 2 ستاره 400 الی 1050 لیر، هتل های 3 ستاره 650 الی 1850 لیر، هتل های 4 ستاره 1550 الی 3050 لیر، هتل های 5 ستاره 3050 الی 13050 لیر، هاستل ها 250 الی 850 لیر، پانسیون یا مهمان خانه 200 الی 1550 لیر.
+ هزینه جاهای دیدنی در سفر به استانبول
مناطق دیدنی استانبول هزینه های مختلفی به ازای هر فرد دارند. یکی از راهکار های کاهش هزینه سفر قلب ترکیه، تفریحات رایگان استانبول می باشند. کسب اطلاعات بیشتر درباره این موضوع از اهمیت بالایی برخوردار است. حداقل هزینه بازدید از جاذبه های دیدنی پایتخت ترکیه 100 و حداکثر 3000 لیر است.
+ هزینه خرید و سوغات در سفر به استانبول
هزینه خرید و سوغات از مرکز ترکیه بسته به بودجه گردشگران یا مسافران متفاوت است. گردشگرانی که از بودجه محدودی برخوردار هستند، می توانند برای خرید وسایل مورد نیاز و سوغات به بهترین مراکز خرید استانبول که مقرون به صرفه می باشند مراجعه کنند.
+ هزینه خورد و خوراک در سفر به استانبول
مخارج وعده های غذایی در طول مسیر و در قلب ترکیه از جمله مهم ترین بخش هزینه سفر به استانبول با ماشین شخصی است. به طور متوسط هزینه خورد و خوراک در بهترین رستوران های استانبول از لحاظ اقتصادی، در بازه قیمتی 40 الی 110 لیر قرار دارد.
کلام آخر و نتیجه گیری
سفر به استانبول با ماشین شخصی تجربه ای متفاوت و بسیار خاطر ساز با جاده های ارتباطی ایران و ترکیه می باشد. به دلیل قرار گرفتن در مسیرهای کوهستانی، جاده های پر پیچ و خمی در انتظار گردشگران یا مسافران می باشند. قبل از شروع سفر تمام ملزومات را بررسی کنید تا در روند کاووش کشور زیبای ترکیه هیچ مشکلی مانع مسیر ماجراجویی شما نشود.